Specialisatie

Katten scheren zonder narcose

Soms is het erg moeilijk voor een eigenaar om een kat thuis goed te kammen. Bij sommige katten is het nodig om regelmatig te kammen zoals bijvoorbeeld een perzische kat, ragdoll of maine coon. Dit kan thuis een waar probleem zijn omdat veel katten dit niet toelaten.Vaak omdat ze toch klitjes hebben en het pijnlijk is, maar ook omdat ze het bijvoorbeeld niet gewend zijn. Maar ook oudere kortharige katten kunnen klitten krijgen omdat ze door ouderdom te stijf zijn om zichzelf goed te wassen

Het is  erg moeilijk om een vacht goed bij te houden bij een boze of oudere kat waardoor er uiteindelijk steeds meer klitten in komen. In zo’n geval is het soms nodig dat de kat geschoren wordt omdat de klitten er niet meer uitgekamd kunnen worden. Veel katten gaan hiervoor onder narcose bij een dierenarts, terwijl dit vaak niet nodig is. Met een rustige aanpak en nodige ervaring kunnen bijna alle katten zonder narcose geschoren worden. Daarna kunnen we in overleg een plan opstellen hoe de vacht onderhouden kan worden thuis.

Sommige eigenaren laten 2x per jaar hun kat scheren zodat ze alle klitten voor zijn, er zijn ook eigenaren die om de aantal weken komen voor een grondige kam beurt. Zo zijn er verschillende passende mogelijkheden om u te helpen met het onderhoud van de vacht van uw kat.

 

 

Adres

Bel voor een afspraak:  06-11306220

Landbouwstraat 10

9648 GB Wildervank

trimsalon@trimsalondierbaar.nl